Növelhető a lézeres szőrtelenítés hatékonysága? Bizony, te is tehetsz érte.

Aki lézeres szőrtelenítésre adja a fejét, nem árt ha utánanéz egy kicsit a dolgoknak. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy ezt a kezelést csak jól képzett szakemberrel végeztessük, illetve olyan helyen, ahol megfelelő készülék áll rendelkezésre ehhez. Azonban ez a sikerhez vezető útnak csak a 60%-át jelenti, hiszen vendégként a maradék 40% már rajtad múlik.

Mit tehetsz azért hogy sikeresebb legyen a kezelés?

Több olyan tényező is van, amivel akár pozitív, akár negatív irányba tudod befolyásolni a lézeres szőrtelenítés végeredményét. A lehető legjobb eredmény eléréséhez te is sokat hozzá tehetsz. Az első ilyen fontos tevékenység, a kezelni kívánt terület borotválása. Erre a lézeres szőrtelenítő kezelés hatásmechanizmusa miatt van rá szükség. A szőrszálak lesznek azok, akik betöltik a vezető funkciót, így a lézeres kezelés során kibocsátott energia ezeken a szálakon keresztül képes eljutni a szőrtüszőig. Ennek köszönhetően a szőrtüsző megsemmisül és a továbbiakban már nem lesz képes több szőrszálat termelni, ez pedig a kezelés legfontosabb célja.

Amennyiben olyan szőrtelenítési technológiát választasz amelyik tépéssel jár, az a lézeres szőrtelenítési eljárást teszi hatástalanná, ez pedig óriási hiba lenne. Ilyen eljárások például az epilálás vagy a gyantázás, így ha belekezdtél egy lézeres szőrtelenítő eljárásba, ezt a két szőrtelenítési módozatot mindenképp felejtsd el.

A lézeres szőrtelenítés bármely testrészen alkalmazható

Hogyan időzítsd a kezelés előtti borotválkozást?

Ezt a műveletet a kezelés előtti napon végezd el, így ha a borotválás következtében sérülnek a hám sejtjeid, azoknak még lesz ideje a regenerálódásra. A legszerencsésebb, ha a borotválás és a kezelés megkezdése között legalább 24 óra eltelik.

Amennyiben ezeket a hatóidőket betartod, a borotválást követően még használhatsz hidratáló krémet. Azonban a kezelést megelőzően, aznap lehetőség szerint már kerüld a kezeli kívánt bőrfelületeken a kozmetikumok használatát. Erre azért van szükség, mert az esetleges bőrirritációt fokozhatja, azonban a kezelés sikerességét nem befolyásolja.

Bőrradírozással szintén segíthetsz a kezelendő terület előkészítésében. Hiszen így az elhalt hámsejteket eltávolítod és az esetleg befelé forduló szőrszálakat is felszínre segítheted, ezzel pedig már növelted is a lézeres szőrtelenítő kezelés eredményességét. Sokan hajlamosak a szőrbenövésekre, az ő esetükben is ajánlott a bőrradírozás, hiszen ez csökkentheti a probléma kialakulásának lehetőségét.

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre van szükséged azzal kapcsolatban, hogy hogyan készítsd fel professzionálisan bőrödet a kezelésre, kérdezz bátran kozmetikusunktól.

A lézeres szőrtelenítő kezelés előkészítése

A fényvédelem fontossága

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a fényvédelem a hétköznapok során. Amennyiben pedig megkezded a lézeres szőrtelenítő kezelést, erre különös figyelmet kell fordítani. A kezelések előtt és után körülbelül egy hétig nem javasolt sem a szolárium, sem a napozás. De nemcsak a direkt barnulás jelenthet veszélyt, hiszen főként a nyári napok során, de a téli időszakban is fontos, hogy fényvédő kozmetikumokkal óvjuk meg bőrünket az esetleges sérülésektől.

A bőrirritáció elkerülése érdekében javasolt kerülni az erős izzadást, a forró fürdőket, illetve a szauna használatát is. A kezelés előtti és utáni napokban érdemes átgondolni a sporttevékenységet, illetve hogy a kezelés napján milyen testápolót vagy dezodort használsz, mert egy nem megfelelő kozmetikum esetében tovább fokozhatod az esetleges bőrirritációt.

A szakszerűen elvégzett kezelések alapvetően veszélytelenek, de mindenképpen javasolt az egyénre szabott konzultáció. A konzultációt végző szakember, szakmai tapasztalata alapján megfelelő tanácsokkal lát el, így tisztában leszel a várható végeredménnyel és, hogy te mit tehetsz a siker érdekében.

Mindig figyelj a fényvédelemre!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s