Válj sikeressé a smink segítségével!

Legyen szó személyes találkozóról, megbeszélésekről, vagy akár az online térben köttetett üzletről, a megjelenésünk nagyban befolyásolja az üzleti céljaink sikerességét, tárgyalásunk kimenetelét. Lehet ez épp úgy negatív hatás is, mint pozitív. Egy túlgondolt, túl soknak ható megjelenés is kelthet rossz benyomást üzleti partnerünkben, és egy kevésbé ápolt, kissé elhanyagolt állapot is a negatív irányba terelheti a figyelmet az eredeti mondandónkról, feladatunkról.

 Jól tudjuk, hogy az első benyomás igen hamar kialakul, szinte néhány másodperc az egész. Később ugyan lehet ezen változtatni, de nem mindig van rá lehetőségünk, és ha igen akkor is csak sok fáradozás és rengeteg bizonyítás árán. Nincs más választásunk tehát már eleve a legjobb formánkat kell hozzunk, ehhez manapság már minden eszköz a rendelkezésünkre áll. Az első benyomással nem csak önmagunkat képviseljük egy üzleti megbeszélés során, képet alkot a partner a cégünkről, azonosítja velünk. Ehhez a bizonyos jó első benyomáshoz sokat tehet hozzá egy megfelelően alkalmazott sminkelési rutin. 

Nincs lehetőség mindig egy profival készíttetni a sminket.

Az üzleti sminkekre nagy általánosságban igaz az, hogy a kevesebb néha több. Ez változhat ugyan annak tekintetében, hogy milyen cégről van szó, milyen értéket akarnak közvetíteni, illetve hogy online történik-e a megbeszélés. Ezért minden esetben egyénileg vizsgálom meg, mely pozícióban mi lesz a megfelelő, azon vendégeim számára, akik ilyen formában is hozzá akarnak tenni személyes vagy céges sikereikhez. 

Az ebben a témában készült sminknél a legfontosabb, hogy mindig maradjunk önmagunk. Nem kell, valaki mássá sminkelnünk magunkat, csak önmagunk legjobb verzióját kell előcsalogatunk, megcsillantanunk a smink segítségével. Ugyanis nem csak egy alapvető ápoltságot fogunk sugározni, hanem magabiztosságot, céltudatos cégvezetővel állnak szemben. Ez a magabiztosság a lehető legjobb hatással lesz a tárgyalásunk eredményességére, hiszen már nem vonja el a figyelmünket saját bizonytalanságunk. Tudjuk, hogy pont olyan a megjelenésünk, ami a céges protokollnak megfelel így koncentrálhatunk pusztán a szakmai kérdésekre.

A kifogástalan Business Look.

Az üzleti smink felépítése eltérhet pozíciótól és a cég, vállalkozás profiljától függően, de alapvetően minden a jól ápolt bőrnél kezdődik. Kozmetikusként, és sminkesként épp úgy fontosnak tartom a makulátlan arcbőrt, hiszen egy szép smink, egy jól karban tartott, a bőrtípusnak megfelelő, professzionális termékekkel kezelt arcon, még ragyogóbban hat. Nem lesz sok termékre szükségünk, ha az otthoni ápolásra is a magas minőséget, emelt hatóanyag tartalmú termékeket, szakember segítségével választjuk ki. 

A tiszta ápolt bőr fontossága

Bármilyen sminkről is legyen szó, mindig az arc letisztításával kezdjük. Eltávolítjuk a szennyeződéseket, előkészítve bőrünket a további termékek számára. Egyúttal kitérnék a smink lemosásának fontosságára is. Bármilyen fárasztó is volt egy nap, érdemes még néhány percet szánni az esti rutinra. Igaz, hogy mindig olyan smink termékeket ajánlok ügyfeleimnek, amik a magas minőséget képviselik, ápoló tulajdonságokkal is rendelkeznek, természetes összetevőket tartalmaznak, de a bőrünknek is szüksége van a pihenésre. A bőr éjszaka tud a legjobban regenerálódni, feltöltődni, így érdemes ezt megtámogatni azzal, hogy a sminket alaposan lemossuk, a bőr ph-ját visszaállítjuk, és a bőrtípusunknak megfelelő ápoló terméket jól bedolgozva hajtjuk álomra a fejünket.

Fontos a megfelelő előkészítés!

Alapozás a tökéletes formában

Nagyon ritka, hogy valakinek normál bőrtípusa, azaz szinte makulátlan bőre legyen, így a sminkelésnél hamar előkerülnek az alapozók. De nem mindegy, hogy milyen. Üzleti sminkeknél kerülni kell a túlzó hatásokat, így egy lágyabb, bőrhöz tökéletesen passzoló alapozót érdemes választani, aki szerencsésebb és nincs sok takargatni valója, kiváló minőségű BB, CC krémek használatával is kiválthatja ezt a lépést. Ezen termékek valamelyike fog majd egy megbízható alapot kölcsönözni nekünk egész nap során a később felkerülő termékeknek. Fontos, hogy ne váljunk egyenarcokká, kis viaszbabákká a túl sok alapozó használattal, a túl sok korrektorozással és a ma nagyon divatos árnyékolási technikákat is érdemes inkább az esti bulikra tartogatni.

A szemöldök festése

A szemöldök meghatározó szerepet játszik a karakterünk alakításában, arcunk fontos, és jól látható része! Rengeteg szemöldök formázó termék áll rendelkezésünkre a megfelelő forma kialakításához. Egy egyéni sminktanácsadás során megtanulható, hogyan varázsolj akár 1 perc alatt elkészíthető ápolt megjelenésű szemöldököt, akár aprólékosan kidolgozott hibátlan formát. Ez is nagyban függ attól milyen benyomás elérése a célunk, és, hogy mi illik jobban a karakterünkhöz.

A szemek hangsúlyozása festése

Sokan küzdünk nap, mint nap a sötét karikákkal a szemünk alatt, lehet ez egészségügyi probléma hozadéka, vagy egyszerű fáradság, a tárgyaló fél számára túlhajszoltságot fog sugározni, nem túl jó benyomást keltve a minket alkalmazó cégünkről. Kiváló korrektorok segítenek minket ezen probléma palástolásában, frissebb üdébb tekintet kölcsönözve.

A szemek hangsúlyozásánál érdemes több szempontot is figyelembe venni. Nagyban megkönnyíthetjük a reggeli rutint, ha az egyszerűségre törekszünk. Minél egyszerűbb és kompaktabb a sminkünk, annál valószínűbb, hogy azt minden reggel lesz is kedvünk valóban elkészíteni. A nem túl erőteljes árnyalatokat érdemes ilyenkor előnyben részesíteni. A divatos neon és glitteres szem sminkeket is érdemes másik alkalommal megvillantani. A szempilla spirál használata azonban mindenkinek előnyös lehet, nyíltabb tekintet kölcsönöz a viselőjének, és nem lehet vele mellé lőni. 

Kaszás-Héjja Anita Karaja makeup artis & instructor

Az ajkak ápoltsága

Alapvetően az egész smink során inkább az ápoltság és az arc előnyös részleteinek kiemelése a fő cél, nem pedig a feltűnő harsogó színek. Ugyanakkor a ma nagyon divatos nude ajkak közel sem mindenkinek állnak jól. A földszínektől nagyon sokaknak „eltűnik” a száj az arcukról, és ez épp úgy lehet zavaró és feltűnő egy külső szemlélő számára, mint egy élénk kiabáló szín. Érdemes olyan formulát választani, ami nem szárítja az ajkakat, nem a cserepes, az ajak barázdákba beült rúzs vonja el a tárgyaló fél figyelmét. Profi termékek vannak, amik egész napos tartósságot biztosítanak, tökéletes hidratáltság mellett is. Színben pedig a bőrtónusunkhoz illő, de az aranyközépúton maradva érdemes árnyalatot választani.

Az üzleti smink alapvetően egy természetesen ragyogó, önmagával összhangban lévő sikerre hivatott megjelenéshez segít hozzá, ezek után a további sikerek már csak rajtad állnak!

Business MakeUp Workshop

Használható tudás, amivel saját magad készítheted el a továbbiakban azt a sminket, amivel örömmel és magabiztosan léphetsz a tárgyalóterembe. 25 000-ft levásárolható a készleten lévő Karaja termékeire.

A Karaja széles termékskálája egyedi és újszerű megoldásaival, gyönyörű, gazdagon pigmentált, életteli színeivel és elegáns megjelenésével mindenki szívébe hamar belopja magát. A dekorkozmetikumok könnyen és precízen kezelhetőek, textúrájuk egyenletesen terülő, szépen satírozható, az elkészült smink pedig rendkívül tartós. A Karaja a professzionális alkalmazás minden kritériumának maradéktalanul megfelel, így natúr-, nappali-, alkalmi- és esküvői sminkek elkészítésénél éppúgy alkalmazható, mint fotózások, filmforgatások, divatbemutatók alkalmával.

Folyamatos innováció jellemzi, professzionális minőség, bőrtápláló hatóanyagok, káprázatos színek. Ez maga a klasszikus olasz elegancia.