Utókezelés

A piercinget behelyező szakember feladata nem más, mint egy megfelelően kiválasztott, steril ékszert behelyezni, egy lefertőtlenített bőrfelületbe. Minden más a vendégeink feladata!

A frissen elkészített testékszerbehelyezést követően óvni kell a friss piercinget külső fizikai hatásoktól (pl. hirtelen rántás). Sminkeléskor nagyon figyelj, hogy sem alapozó, se púder ne kerüljön a nyílásba! Fürdéskor a piercinget lehetőleg ne érje víz, ne áztasd, valamint tusfürdő, szappan, sampon kerüljön a nyílásba! Friss piercinggel ne menj uszodába, szaunába, természetes élővízbe. Sportoláskor felléphet hirtelen vérzés is az első napokban a magasabb vérnyomás miatt. Mindig tiszta kézzel nyúlj az ékszerhez, mert saját magadnak fogod a gyulladást előidézni. Amíg a teljes gyógyulás nem következett be az ékszert ne távolítsd el, így az ékszer cserével is addig várnod kell!

Soha ne mozgasd a kelleténél többet a gyógyuló piercinget, mivel ezzel felszakíthatod a sebet. Nem fog ránőni a bőröd a piercingre, ha megfelelőn szúrták és megfelelő a behelyezett ékszer hosszúsága.

Az utókezelésre a legjobb és az egyetlen dolog, amivel kezelned kéne a piercinged, az a steril, sebtisztításra alkalmas utókezelő oldat. A piercing egy seb, a sebek kezelésére a kórházakban is hosszú évek óta alkalmazzák a steril fiziológiás sóoldatot. Tökéletesen elég bármilyen problémás piercingre. Ha utókezelőből fogytán van Octaniseptet javasoljunk.

Nagyon fontos, hogy applikátorral vidd fel a fenti készítmények egyikét, ne fújd rá a piercingre. Ha ráfújod, akkor ki fogja szárítani a sebet, elkezd hámlani és be fog gyulladni. A szöszölő fültisztító pálcika is tud problémát okozni, ezért azt is kerüljük. A piercing szúrás után napi legalább 3-4x tisztítsd a piercinget, ezt ritkíthatod, ha már gyógyulni kezd, de mindig tisztán kell tartani a piercinget, gyógyulás után is. Le fog rakódni a szárra mindenféle kosz, szövetváladék ezt el kell távolítani, gyógyult piercing esetében is.

A piercingek hónapok alatt gyógyulnak meg, tehát nagyon fontos, hogy türelmes légy és következetes. A teljes gyógyulási folyamat során normális a dagadás, érzékenység és a váladékozás. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy bepánikolsz és össze-vissza kensz mindent a piercingre. Kezeld türelmesen a piercinged és jobb lesz, még ha nem is úgy tűnik, hogy javulna.