Tini MakeUp sminktanácsadás

A tiniknek szóló sminktanácsadást az egyre növekvő igény hívta életre.

Kozmetikusként nem csak a smink kifogástalanságát tartom fontosnak megismertetni a fiatalokkal, hanem a helyes bőrápolási rutin alapjainak lefektetésével, a bőr egészsége és szépsége hosszútávú befektetésként lesz jelen az életükben. Ebben indítom el őket.

Jó alap a későbbi fejlődéshez a smink terén. 

A természetesség megtartása mellett az arc előnyös részleteinek kiemelése, mely iskola barát, ápoltságot magabiztosságot adó tudás.

De miről is szól egy sminktanácsadás, ami a fiatal hölgyeket szólítja meg? Megtalálni az egyensúlyt a mai szélsőséges világban!

Többnyire az általános iskola végéhez közeledve keresnek fel az anyukák azzal a kéréssel, hogy segítsek megtalálni a helyes utat a lányaik számára, hogyan is sminkeljék magukat a hétköznapokon, hiszen hamarosan új környezetbe, középiskolába kerülnek ahol nagyon is sokat számít, milyen képet alakítanak ki róluk, mind a tanáraik, a társaik. 

Az általános iskolában, a gyereket a tanítóik pici koruk óta ismerik, ők maguk is formálják személyiségüket, így van idő arra, hogy reális képet alakítsanak ki minden gyerekről. A középiskolában nincsen idő erre. Belecsöppennek egy környezetbe, ahol nagyon is fontos lesz az első benyomás. A tanárok (Mint bárki más, természetes emberi módon) véleményt alkotnak a küllemük alapján. Ez még nem is lenne probléma, de ennél összetettebb dologról van szó. Sminket ilyen fiatalon még szinte minden esetben a másoknak való megfelelés céljából teszünk fel, csak később mikor, már érettebben gondolkodunk, a magunk komfort érzete lesz a fő szempont.

Egy fiatal lány szeretne tetszeni a saját kortásainak, a rivális lányoknak éppúgy megmutatni szépségét, mint az őt körülvevő fiúknak. Rengeteg platformon szerepelnek már, ahol szintén elvárássá vált a makulátlan és mindig az aktuális divatnak megfelelő megjelenés. Erről sem szeretnének lemaradni.

Ismerd fel saját szépséged, találd meg az egyensúlyt!


Nehéz megtalálni a balanszt, a valóság, a virtuális élet, a kötelesség, a szórakozás, az iskola és a család elvárásai rengetegében. Ebben igyekszem a legjobb tudásom szerint terelni a helyes irányba a tőlem segítséget kérőket.

Sokszor, a fiatal lányok esetében már nem is a sminkelés technikai kérdések azok, amik előtérbe kerülnek, hanem az, hogyan alkalmazzák, hogyan építsék be, és milyen mértékben a gyakorlatba azt a videókból, instagramról lelesett tudást, ami valljuk be nem életszerű. A túlzó, látványos, technikailag aprólékos sminkek nem a középiskolába valók. Tudják ezt az anyukák is, és közösen igyekszünk megtalálni a megfelelő stílust, ami közel áll a fejlődő személyiségéhez, ugyanakkor nem sodorja kellemetlen szituációkba, az új környezetében.

A megfelelő ismeretek elsajátítása megalapozza a felnőttkori bőrápolást is.

Nagyon fontosnak tartom, már ilyen fiatalon megértetni a lányokkal, hogy hosszú távon igencsak mérvadó, milyen termékekkel kezdik el napi szinten terhelni a bőrüket. Megtanulják a helyes arcápolás alapvető szabályait, ami már most napi rutinná válva segíti őket majd felnőttként is, hogy fiatalos, és egészséges maradjon az arcbőrük. Habár a smink eredetileg a bőrhibák kendőzésére szolgál, azért azt tudjuk, hogy a legszebben az ápolt, egészséges bőrön mutat jól.

A sminktanácsadás során, kiválasztjuk azokat a termékeket, amelyeket praktikusan betudnak illeszteni a sminkjükbe, egyszerűen és sokoldalúan használhatóak, így elkerülve a rengeteg feleslegesen megvásárolt „sminkcuccot”.