Elysion-Pro készülékkel a bőrproblémák ellen

A szőrbenövés problémája avagy, létezik-e megoldás ami egy életen át tart?

Szőrteleníts bármilyen módszerrel is, megeshet, hogy néhány szőrszál nem bújik ki teljesen, hanem benő a bőröd alá. Ez nemcsak olyan hatást kelt, mintha hiányos lett volna a szőrtelenítés, de fájdalmas következményekkel jár és akár el is fertőződhet vagy be is gyulladhat, így előbb utóbb a bőrgyógyásznál találod magad.

A szőrtelenítésre sokan szükséges rosszként tekintenek, éppen azért, mert emiatt fájdalmas, benőtt szőrszálakkal és gyulladt szőrtüszőkkel kell megküzdeniük. Nincs olyan nő (illetve férfi, hiszen őket ugyanúgy érinti a probléma), aki élete során nem találkozott volna legalább egyszer a szőrbenövés kellemetlenségeivel. 

Az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati gyulladásos kórkép a borotválkozás során kialakuló szőrtüszőgyulladás, ezzel a legtöbben nem is fordulnak orvoshoz. Egyik oka a helytelen szőrtelenítési módszer, a borotválás kivitelezése. A bőr nincs kellően felkészítve a borotválás műveletére, nem elég puha és így könnyebben sérül.

Másik jellemző ok a higiéniai hiányosságok, nincs fertőtlenítve a borotva, több személy használja ugyanazt az eszközt, valamint elmarad a borotválás utáni rituálé: a bőr nincs fertőtlenítve. Mindezeken túl megannyi egyéni tényezőn múlik, hogy kialakul-e a jelenség, például elhízás, cukorbetegség esetén hajlamosabb lehet valaki a szőrtüszőgyulladásra.

Hogyan lesz a szőrnövekedésből szőrbenövés?

Szőrszálaink a szőrtüszőkből nőnek ki. Szőrbenövés akkor alakul ki, ha a szőrszál még a szőrtüszőn belül növekedésnek indul, amit fájdalom, irritáció, a legrosszabb esetben pedig gyulladás kísér. A szőrtüszőgyulladás kialakulhat benőtt szőrszál vagy bakteriális fertőzés miatt is. A fertőzéses állapot sokkal súlyosabb és fájdalmasabb, nehezebben gyógyul és ha nem kezelik megfelelően, csak romlik a helyzet.

A benőtt szőrszálaktól senki sincs biztonságban, nemtől függetlenül mindenkit egyformán érint: arcunkat, bikinivonalunkat, kezünket és lábunkat, hogy a hónaljunkat már ne is említsük.

A probléma pedig sajnos nem múlik el magától, kezelést (meglehet, hogy orvosit) kell alkalmaznunk, ha szeretnénk véget vetni a kellemetlenségeknek. A lábszár és bikini terület szőrtelenítésénél legtöbben a benőtt, begyulladt szőrtüszők illetve a maradvány pigmentáció (barna foltok) miatt szeretnének megoldást találni.

A szőrszál felépítése

Egy hajszálat két ujjunk között végig húzva, érezzük, hogy könnyedén, akadálytalanul végigsiklik. Ugyanez visszafelé (különösen, ha még nedves is), enyhe reszelő tapintatú akadály érzetével jár.

A szőrszálat kívülről úgy borítják apró kis lemezek, mint a tetőt a cserepek. A szőr a hajhagymából kinőve, a bőrben egy hüvelyben, az úgynevezett gyökérhüvelyben halad. Ebben is megtalálhatók a kis lemezek és a két lemezrendszer egymáson a növekedés folyamán racsniszerűen csúszik előre. A szőrszál és a gyökérhüvely funkcionális egységet alkot. A gyökérhüvely azonban sokszor nem egyenes és a hajhagymából kinövő erős szőrszál sok esetben könnyedén átdöfi a vékony hüvelyt. A hüvely nélkül növő szőrszál hosszan a hám alatt kúszva próbál a felszínre törni. 

Máskor sikerül a hámot átszúrnia és védtelenné, fertőzésre, gyulladásra hajlamossá válik. Ez leggyakrabban az intim szőrzet, lábszár tájékán fordul elő. A gyulladt, benőtt szőrszálak okozta gennyes gócok és a gyógyult, barnásan elszíneződött, apró foltokkal kevert területek sok problémát okoznak ezen az amúgy is kényes területen.

A lábszár szőrtelenítése

A lábszárak borotválása, gyantázása során a vastag, erős szőrszálak körül keletkező piciny sebek és az azt követő gyulladás úgynevezett maradvány pigmentációval gyógyul. Van, aki két havonta borotválja, epilálja a legnagyobb óvatossággal a lábszárát és mégis kialakulnak a foltok. Más hetente borotválja és nem tapasztalja ezt a jelenséget. Ez egyéni hajlam, mely egész életen át fennmarad. A lábszár foltos lehet, apró, vörös gyulladt gócok jelenhetnek meg a bőrfelületen. Sokan még nyáron is hosszú nadrág viselésével próbálják palástolni a problémát, hiszen a nem kifejezetten kellemes látvány nem csupán esztétikai probléma, hanem lelki sebeket is okoz viselőjének.

A megoldás: Elysion- Pro dióda lézeres kezelés

2-3 alkalom lézeres kezelés hatására az újra növő szőrzet miniatürizálódik, az újranövés során egyre vékonyabb, rövidebb, világosabb, puhább, más szóval gyengébb szőrszálakat tapasztalhatunk. A meggyengült szőrzet könnyebben tud alkalmazkodni a hajlékony gyökérhüvelyhez, valamint a szőrzet eltávolítása ezzel a módszerrel nem okoz hámhiányt, gyulladást, pigmentációt. A benőtt szőrzet problémája örökre rendeződik. A maradvány pigmentáció gyorsabb eltűnését pedig különböző, kifejezetten erre a célra készült keratolitikus testápolókkal, bőrradír rendszeres használatával, gyulladáscsökkentő krémek felvitelével gyorsíthatjuk. 

Szakembereink segítenek elérni az áhított eredményt!

A lézeres kezelésnek gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatása jótékony a gyógyulási folyamat elősegítése szempontjából is. A kezelések következtében elhalt szőrszálaknak köszönhetően fokozatosan csökken, majd megszűnik a gyulladt szőrtüszők száma. Vendégeinket sok esetben végső megoldásként, bőrgyógyászok javaslatára kezeljük diódalézeres szőrtelenítési technikával.

A veszprémi kozmetikánkban használt Elysion-Pro dióda lézeres szőrtelenítő készülék működése

Az Elysion Pro egy nagyteljesítményű, újgenerációs dióda lézer, amellyel az összes bőr fototípus kezelhető az év minden napján, igen, akár nyáron is! Az Elysion Pro dióda lézer platform a szelektív fototermolízis elvén működik, egyetlen hullámhosszon, irányított fénysugárral, a szőrtüszőben nyelődik el, így a környező szövetre nincsen káros hatással. A Elysion Pro-val ellentétben az IPL-ek csak az első három fototipuson alkalmazhatók, továbbá nyáron sem javasolt velük a kezelés.

Az átlagos, gyengébb teljesítményű gépek, ugyan az első néhány kezelésnél hasonló hatékonyságúak lehetnek, de a kezelések előrehaladtával a vékonyabb, világosabb szőrökkel már nem boldogulnak. Lényegében nem tudják leadni azt a teljesítményt olyan rövid idő alatt, ami szükséges a szőrtüsző szétroncsolásához a bőr és környező szövetek károsítása nélkül.

Az Elysion Pro 2000W-os teljesítménnyel és az USP  (ultra rövid pulzus) technológiával hatékony a kezeléssorozat utolsó alkalmaknál is.

A végleges szőrtelenítés folyamata

Fontos, hogy a kezeléseket egy mindenre kiterjedő konzultáció előzze meg.  Amire a veszprémi Exkluzív Kozmetikában számíthatsz:

  • A kezelés napján első lépésként egy kezelés előtti beleegyező aláírása szükséges, majd jöhet a Dióda lézer beállítása, a kezelendő terület berajzolása, a területen lévő anyajegyek lefedése, az ultrahang zselé felvitele, majd indulhat is a végleges szőrtelenítés.
  • Végül, de nem utolsó sorban,  megfelelő utóápoló és fényvédő krém kerül fel a kezelt területre.
  • Még egy extra lépés: minden kezelést követően ügyfeleink kapnak egy kezelés elégedettségi kérdőívet e-mail formájában.
  • Kisebb testrész kezelése 1-2 percig tart, de egy láb sem tart tovább 10-20 percnél. Egy teljes test kezelése is megfelelő géppel és jól képzett kezelővel körülbelül másfél óra alatt elvégezhető.

Végleges vagy tartós a lézeres szőrtelenítés?

Az egyik legfontosabb része a lézeres szőrtelenítési eljárásnak az, hogy mindenki tisztában legyen a várható végeredménnyel. A lézeres szőrtelenítés véglegesnek és tartósnak is mondható. A megfelelő lézeres eljárással a megkezelt szőrszálak végleg eltüntethetők. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy végleges eljárásnak nevezhető a kezelés.

Azonban mivel élő, emberi szervezetről van szó, idővel képesek vagyunk akár új szőrszálak növesztésére is. Ezek a szőrök eleinte csupán babaszőrök formájában jelennek meg, melyek évek alatt válhatnak erőteljesebbé. Ebben az értelemben pedig tartósnak nevezhető az eljárás. Természetesen fenntartó kezelésekkel el lehet kerülni, hogy az új babaszőrök megerősödjenek, így hosszú évekig fenntartható az elért eredmény. Aki egy teljes kezelés sorozatot végig csinál, annak újra egy ugyanolyan hosszú procedurán nem kell már végig járnia  abban az estben, ha fenntartó kezelésekre jár.


Kérd konzultációs időpontodat még ma!