A lézeres szőrtelenítés eredménye: mire számíthatok?

Honnan tudhatod, hogy lézeres szőrtelenítő kezelésed eredményre vezetett? A kezelést megelőző konzultációk egyik legfontosabb kérdésköre, hogy mit várhattok ettől a kezeléstől. Ezzel kapcsolatban hangzik el a legtöbb kérdés, így nem meglepő az sem, hogy fontosnak tartjuk mi is körbejárni ezt a témát.

Mik lesznek a lézeres szőrtelenítés áldásos következményei?

Első körben, a kezelés után tapasztalhatsz némi bőrpírt, illetve extrém esetben kis hólyagok is megjelenhetnek a bőrödön, de ez a bőrnek egy teljesen normális reakciója. Ha ilyet tapasztalsz, ne kezdj el pánikolni, ez csak annyit jelent hogy a megfelelő beállításokkal dolgozott a gép.

Természetesen figyelembe kell venni, hogyha valakinek érzékenyebb a bőre. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy alacsonyabb paraméterekre állítsuk be a gépet, ezt mérlegelni mindig a szakember feladata. Fontos, hogy egyénileg, a számodra leghatékonyabb beállításokkal végezzük el a kezelést.

A bőrödön tapasztalható tünetek gyorsan megszűnnek, legkésőbb három napon belül odébb áll ez a probléma. Amennyiben a kezelést végző szakember úgy ítéli meg, bőrnyugtató készítményeket alkalmazhatsz, így enyhítheted ezeket a tüneteket.

Tartós simaságot érhetsz el lézeres szőrtelenítő kezeléseinkkel

Mikor tűnnek el végre a szőrszálak?

Fontos megjegyezni, az első kezelést követően nem szabad azonnali eredményre számítani. Ez a kezelés nem olyan, mint a borotválás vagy a gyantázás, hogy amint elvégzed a szőrtelenítést, rögtön sima bőr és szőrtelenség a jutalmad. A lézeres szőrtelenítő kezelést követően nem fogsz rögtön sima bőrt tapasztalni, azonban a kezelés után néhány nap elteltével már érzékelhető ahogy kihullanak a szőrszálak és a következő borotválkozásnál már érezhető lesz a különbség. Bőröd puhább lesz, kevesebb lesz a szőr mennyisége is és azok a szőrszálak amik még vissza nőnek, már gyengébb szerkezettel fognak bírni. Ez a tapasztalat általában már az első lézeres szőrtelenítő kezelést követően megadatik mindenkinek.

Mire figyelj mindenképpen a kezelést követően?

Nagyon fontos figyelmet fordítani a fényvédelemre a lézeres szőrtelenítés előtt és azt követően is. Közvetlenül a kezelések előtt, illetve utána nem javasolt sem a szolárium használata, sem a napozás. Jó, ha a kezelést megelőzően, illetve utána legalább öt nap eltelik. A kezelést követő első napon kerüld a forró fürdőket, a szaunázást, illetve a jelentős izzadással járó sporttevékenységeket is.

Sokat tehetsz a kezelés eredményességéért, hogyha kizárólag borotválva szőrtelenítessz két kezelés között. Az első borotválkozásig érdemes egy-két napot várni a kezelést követően.

Nincs több gond a szőrtelenítéssel!

Mik azok a tünetek amik nem normálisak a kezelést követően?

Van néhány olyan eset, amikor érdemes szakemberhez fordulni például: hogyha a bőrpír három napnál tovább tart, erős viszketés tapasztalsz, egészségi állapotodban valamilyen változás áll be, várandósságot állapítanak meg nálad, illetve akkor is kérd ki szakember tanácsát, ha valamilyen gyógyszeres kezelésben kell kezdened. Ha ezeken kívül bármilyen kérdés felmerül benned, fordulj bátran szakemberünkhöz és kérd egyéni konzultációdat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s