Smink egy nyertes állásinterjúhoz

Állásinterjú előtt állsz, és szeretnél tökéletes lenni egy ilyen fontos alkalomra ?

 A sminknek is megvan a maga súlya, és a legmegfelelőbb smink kiválasztása egy szakmai találkozóhoz jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy milyen hatással leszel beszélgetőpartneredre .

Kezdjük egy általános, de nem kevésbé fontos feltevéssel : az önéletrajznak elkerülhetetlenül óriási értéke van az állásinterjún, de a jelölt kinézete sem kevésbé fontos . Ezt a tézist a közelmúltban több toborzó cég kutatásai is megerősítik , amelyek kimutatják, hogy a humánerőforrás-menedzsereknek legfeljebb öt percbe telik , hogy „képet kapjanak” az előttük álló személyről, és az esetek 63%-ában , ez az elképzelés már nem változik.

Ezért az öltözködési kód , valamint a sminkkód és a hozzáállás, alapvető szerepet játszik abban, hogy hozzáértő és professzionális imázst adjunk át azoknak, akiknek ki kell választaniuk minket.

Az első tiszteletben tartandó szabály az , hogy a megjelenést a vállalat típusához kell igazítani, ahol az interjú zajlik: így formálisabb vagy kötetlenebb stílusra összpontosíthatunk , attól függően , hogy egy bejáratott céghez vagy egy kreatív induló vállalkozáshoz szól. 

Általában azonban mindig a legjobb előtérbe helyezni azt, hogy az állásinterjút soha nem párosítják extrém vagy túlzottan kötetlen megjelenéssel, és hogy a tisztának és rendezettnek látszó kötelező megjelenés, amit mindenek előtt kell célnak kitűznünk. Ezért figyeljünk mindig a hajra, körmökre, kezekre és fogakra , amelyeket különös figyelemmel kell kezelni, még rendkívül hétköznapi megjelenés esetén is.

Az is elengedhetetlen , hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben , ezért azt tanácsolom, hogy állásinterjún kerüld el a sminkelési kísérletezést : inkább azokra a termékekre és trükkökre koncentrálj, amelyek beváltak, és a jól megszokott komfort érzését keltik

Tudjuk jól, hogy akinek a külleme rendezettséget és összhangot sugároz, az rendben és összhangban érezi magát a személyiségével . Az önbizalom és a nyugalom átadása valójában az egyik első lépés ahhoz, hogy meggyőzzük az előttünk állókat arról, hogy derűs és megbízható emberek vagyunk.

Arra is ügyelj , hogy ne vidd túlzásba a színeket , különösen, ha a helyiséget, amelyben sminkelsz, főként mesterséges és természetellenes fény világítja meg: a neon ugyanis hajlamos kikapcsolni az élénk tónusokat és fakóvá teszi az arcszínt, így ellensúlyozva. Ez a hatás annak a kockázata, hogy túlzásba vihetjük a sminket . Ezért erősen ajánlott egy kis visszafogottság és maximális elegancia .

Általánosságban elmondható, hogy a klasszikus, minimalista elegáns megjelenést érdemes célul kitűzni a sminkben is!

Sminktanácsadás alkalmával személyre szabottan keressük meg azokat a személyiségeddel harmonizáló smink fortélyokat, termékeket amik hozzájárulhatnak a sikeredhez!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s