Lézeres szőrtelenítés-hány alkalomra van szükségem?

Átlagosan 6-8 alkalom szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez. Egyedül az orcán magasabb (átlagosan 10 alkalom) ez a szám, mivel itt a szőrtüszők sokkal nagyobb mennyiségben vannak jelen. A kezelések között átlagosan 4-8-12 hét telik el, ez függ a kezelendő testrésztől. Az átlagosan 6-8 alkalmas kúra a szőrszálak ciklikus növekedése miatt szükséges. A szőrszálak növekedése három fázisba sorolható; anagén, katagén és telogén.


Egy időben, egy testrészen mindhárom fázisú szőr megtalálható, de ebből nagyjából 20-25 százalék van növekedési (anagén) fázisban. A növekedési fázisban lévő szőrszálakon keresztül tudjuk eljuttatni a lézer hőenergiáját a szőrtüszőhöz, ami ezáltal véglegesen elpusztul. A szőr növekedése ciklikus, ezért szükséges az átlagosan 6-8 kezelés a tökéletes eredmény eléréséhez.A kezelések között a kezelendő területet csak borotválni szabad, gyantázás, epilálás és más eljárások melyek roncsolhatják a szőrszál és a szőrtüszőt nem ajánlottak.


A kezelés nem alkalmazható terhesség ideje alatt, gyulladt bőr, leégett bőr, nyálkahártya gyulladás, fényérzékenység esetén, tetovált területeken, illetve sugárkezelés és bármilyen más fényérzékenységet okozó gyógyszeres kezelés alatt álló egyéneken. Továbbá fontos tudnivaló, hogy cukorbetegség esetén a fájdalomküszöb jóval magasabb lehet, ezért fokozott figyelemmel kell kezelni cukorbeteg vendégeket.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s