Hogyan nyújtsuk ki egy arcplasztika, botox, vagy egyéb orvosi beavatkozás hatását a kozmetika segítségével?

Manapság már nem ördögtől való, ha fiatalságunk megőrzése érdekében hozzáértő orvosok segítségét igénybe véve a hosszú távú és azonnali hatás érdekében plasztikáztatunk, vagy orvosok által végezhető, invazív, non-invazív kezeléseket végeztetünk.

Én személy szerint a tudatos és következetes megelőzésben hiszek, azt gondolom, nagyon sokáig ki lehet tolni ezeknek az orvosi szolgáltatásoknak a szükségességét. DE! Mindannyian mások vagyunk, kezdve a genatikával, folytatva az életmóddal és az egyéni preferenciákkal, elvárásokkal, mindenkinek máskor jön el az a pont amikor már valami orvosi segítségre vágyik. A mostani 50-60-as korosztály például fiatal korában vajmi keveset hallott a tudatos bőrápolásról, viszont kétségkívül mondhatjuk, hogy ma  épp olyan nőiesek csinosak, és vágynak a szép ápolt, fiatalos külsőre mint a náluk fiatalabb korosztály.

Egy plasztikai műtét, vagy bármilyen orvosi beavatkozás azonban nem teszi feleslegessé a professzionális kozmetikai bőrápolást. Ha valaki orvosi beavatkozásra készül, minden esetben átbeszéljük az előtte és utána alkalmazható kozmetikai kezelések fontosságát, az eredményességének fokozása és a hosszú távú megőrzése érdekében.

Vannak olyan orvosok által végezhető invazív kezelések amelyek nem igényelnek műtétet, és vannak plasztikai műtéti beavatkozások. Mindkét esetben sikerrel lehet támogatni a kívánt eredmény hatékonyságának növelését, és az elért eredmény fenntartását jócskán elnyújthatjuk rendszeres kozmetikai kezelésekkel.

Segíthetjük a bőrt a gyorsabb felépülésben, támogatva a gyógyulást, ezzel egy szebb eredményt elérve.

A professzionális kozmetikai kezelések fontossága és szerepe

Egy folyamatos ápolást, törődést kapott bőrt, hidratált felszín és rugalmas kötőszövet jellemez, ami nagyban megkönnyíti a sebészek munkáját. A bőr ápolása, a hiányzó ásványi, és hidratáló anyagok pótlása, a regeneráló folyamatok beindítása kozmetikai feladat. 

Érdemes tehát felkészíteni a bőrt, mielőtt plasztikára készülünk, hiszen “csak” a formán tudnak alakítani, bőrünk minőségén nem.

Ha valaki még beavatkozás előtt áll, érdemes kollagén indukciós kezeléseket, kúrát végezni, ez lehet akár tűs, vagy gépi kezelés a bőr állapotától függően.

Fontos a bőrünket támogatni belülről is, a megfelelő kollagéntermelés beindításához elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel, a C-, D-vitamin, cink, szelén pótlása.

A leggyakoribb arcot érintő beavatkozások

  • Az arc feltöltése hialuronnal és saját zsírral

Mielőtt belevágunk az arc, vagy az ajak feltöltésébe, jó tudni, hogy az elért eredmény csak ideiglenes, nem fog állandó tartósságot adni. A hialuron és a saját zsír sajátossága ugyanis, hogy a testünkben megtalálható jelenlévő résztvevők, így a szervezet kis idő elteltével bontani kezdeni. A saját zsírral történt feltöltés tartósabb a hialuronsavnál.

Feltöltő kezelések előtt mindig javasolt a kollagén termelést segítő kezelés, mert ilyenkor a test újjáépítő folyamatait indítjuk el, a feltöltésünk sokkal tartósabb lesz, mert az építő folyamatok kerülnek túlsúlyba a lebontó tevékenységével szemben.

Az épitő folyamatokat milyen kezelésekkel tudjuk támogatni?

– Tűs kezelések (dermapen, dermaroller).

– Rádiófrekvenciás kezelések 

– HIFU.

– Carbon Peeling

A töltések után mire kell oda figyelni?

– A kezelt területeken a töltést követően 4-6 hétig  kozmetikai kezelés egyáltalán nem javasolt. Erre az időszakra egy a megszokottnál speciálisabb  napi rutint  érdemes követni, így  átvészelve ezt a kozmetika-mentes időszakot.

– Ezután érdemes a  professzionális kezelésekben a bőrfelszín ápolására fektetni nagyobb hangsúlyt: a bőrszín kiegyenlítése és a foltok halványítása optikailag fiatalít. Hidratáló és feltöltő kezeléseket végzekzünk.

– Töltés után legalább 6-8 hónapig nem javasolt a drasztikusabb gépi kezelések alkalmazása, a beinjektált anyagok tartósságának érdekében.

Ezeket a kezeléseket inkább a következő töltés előtti 1-3 hónapra érdemes időzíteni.

Botox

A Botulinum toxin a kevésbé kockázat mentes beavatkozások közé tartozik a kozmetikai kezelések szempontjából, mert viszonylag könnyen tudunk előtte és utána is kezeléseket végezni a vendég arcán. A botox időpontját követően 2 hetet vesz igénybe, míg teljesen „beáll” a botox, és láthatóvá válik a kívánt eredmény, ezt követően 3-12 hónap múlva kell megismételni a beavatkozást, egyéni adottságoktól függően. A beadott botox után 4 héttel már nemcsak, hogy bármilyen kozmetikai kezelést végezhetünk, a botox hatására megpihennek a ráncok, ezáltal a kozmetikában alkalmazott finomabb, feltöltő kezelések is sokkal látványosabbak lesznek.

FONTOS!:  A botox nem váltja ki a hidratáló, tápláló, feltöltő kezeléseket! És az sem utolsó információ, hohg a botox hatásának a tartósságát növelni tudjuk pl. tűs vagy tűnélküli mezoterápiával, ahol többek között a botox kozmetikai megfelelőjét, argireline-t is használhatunk, és egyéb számos hatóanyagot, ami támogatja az eredményt.

Szálbehúzás

Mindkét (vékony szál/COG-szál) arcfeszesítő technika tökéletes a megereszkedett bőr megemelésére és feszesítésére. Ezek a biológiai úton felszívódó szálak azonnal, látványosan,mechanikusan megemelik és megtámasztják az arc bőrét, annyi különbséggel, hogy a COG-szálakat a bőr mélyebb rétegibe húzzák. Ennek az orvosi beavatkozásnak a hatására nemcsak azonnal feszesebbé válik a bőr, hanem egyúttal tömörebb is lesz, mert a bőr természetes kollagéntermelésére is hatást gyakorol.

A beavatkozás előtt a már említett feszesítő,kollagén stimuláló-kezelések nagy biztonsággal és szép eredménnyel alkalmazhatóak.

 Utána 8-12 hétig viszont nem javasoltak, főleg a hővel járó kezelések, mert a szálakat felépítő fehérjék tartósságára negatív hatással van a hőtöblet ami a kezelések során keletkezik.

 Aranyszálbehúzásos beavatkozásnál külön körültekintést igényel a különböző elektrokozmetikai gépek használata. Az aranyszálak nem szívódnak fel, ezért itt évek múlva is nagyon óvatosan kell végezni a kezeléseket, hiszen az aranyszálakkal áthúzott bőr a hőre és az áramra intenzívebben reagál. Ezért minden esetben tájékoztasd a kozmetikusodat, ha korábban ilyen kezelésen estél át.

Szemhéjplasztika

Kozmetikai kezelés, szemhélyplasztika után a műtét utáni 6 héttel javasolt elkezeni.

Az egyik legkedveltebb, nem kizárólag esztétikai céllal végrehajtott műtéti beavatkozás, ami után 6 héttel a korábban említett kozmetikai kezelések mindegyike biztonsággal alkalmazható. Főleg, mivel a szemöldököt nem emeli meg a műtét, annak állapotán érdemes elektrokozmetikai kezeléssel  javítani, így komplex eredmény érhető el az orvosi és a kozmetikai kezelések párosításával. A heggyógyulást és a műtét után gyakran előforduló  véraláfutások felszívódását fény- vagy oxigénterápiával eredményesen lehet kezelni.

Orrplasztika

Az orr a műtéten átesetteknek akár még 6-8 hónappal is érzékeny lehet a műtött terület, ezért kozmetikai kezelés csak 8 hét után lehetséges. Ekkor is csak nagy körültekintéssel, főleg a tisztító kezelések során. Nyomkodásos tisztítást orrműtét után 4-5 hónapig nem is végzek. 

Arc- és nyakplasztika

Kozmetikai kezelésre a műtétet követően 12 héttel kerülhet sor.

Az arc- és nyakplasztikai beavatkozásokat külön-külön is el lehet végeztetni, de együtt a kettőt is gyakran végzik. A gyorsabb regenerálódás és a látványos, tartós eredmény elérésére törekedve a bőr és a szövetek edzése kozmetikai szempontból kiemelten fontos. Stimuláló kezelésekkel támogathatjuk az irha tömörségének fokozását.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s